Od koga zavise nezavisni mediji - najava konferencije

News

Datum: Aug 17, 2022 / Izvor:

Fokusirana na važnost uloge nezavisnih medija u Srbiji, kao i neophodnost pružanja snažnije finansijske podrške tim medijima, kampanja je pokrenula mnoga važna pitanja, na koja ćemo dobiti odgovore u utorak, 20. oktobra sa početkom u 12 časova na konferenciji OnLine Talk: "Od koga zavise nezavisni mediji" koju možete pratiti putem Facebook Live streama na strani kampanje Podrži medije https://www.facebook.com/podrzimedije

 

OnLine Talk okupiće medijske stručnjake, novinare i urednike nezavisnih medija koji će podeliti sa publikom svoje stavove o poziciji nezavisnih medija, pritiscima sa kojima se suočavaju, modelima finansiranja kao i o tome zašto su nezavisni mediji i građani Srbije direktno usmereni jedni na druge.

 

Učesnici konferencije biće Lana Avakumović (Talas.rs), Jelena Vasić (KRIK), Natalija Jakovljević (Magločistač), Bojan Cvejić (Danas) i Norbert Šinković (Nezavisno društvo novinara Vojvodine), a čućemo i stavove Slobodana Georgieva (direktor Newsmax Adria), Ljubice Gojgić (novinarka Radio televizije Vojvodine), Dušana Mašića (Business Development Manager, BBC MENA&West Asia), Daška i Mladje (autori podkasta "Alarm")…

 

Sagovornici Jelene Obućine (Newsmax Adria), koja će voditi ovu online konferenciju, pokušaće da odgovore na najvažnije pitanje: ako kvalitetna i pravovremena informacija ima svoju vrednost, da li je i zašto je sporno da ima i svoju cenu? Ko tu cenu plaća i ko bi trebalo da je plaća: vlast, oglašivači, donatori i/ili građani?

 

 

Save The Date:

20.10.2020. od 12h

Facebook Live stream na strani Podrži medije https://www.facebook.com/podrzimedije

 

 

VESTI

Image

RIZIK JE NE ZAPOČETI PROMENU!

Evan Trejs je od 2018. godine direktor IREX-a Srbiji, kao i USAID-ovog Projekta jačanja okruženja za održivost medija. Radio je u istočnoj Evropi, centralnoj Aziji i Briselu, a pre dolaska u Srbiju vodio je program modernizacije javnih biblioteka u Moldaviji i rukovodio je drugim razvojnim projektima fokusiranim na civilno društvo, medijsku pismenost, razvoj IT sektora i bezbednosnu saradnju.

Detaljnije
Image

IVANA PAVLOVIĆ, NOVA EKONOMIJA: MEDIJI I NOVINARI SU POSLEDNJA TAČKA MRAKA U KOJU GLEDATE.

Ivana Pavlović je urednica portala Nova Ekonomija, a njeno višegodišnje iskustvo u ekonomskom novinarstvu i "fekt-čekingu" je dragoceno u rasvetljavanju ključnih tema kampanje "Podrži medije". Kada građani postaju svesni važnosti nezavisnih medija? Sa kakvim se izazovima nezavisni mediji suočavaju i zašto moraju da menjaju svoj model poslovanja?

Detaljnije
Image

MILEVA MALIŠIĆ, TV FORUM IZ PRIJEPOLJA: "AKO NAM GRAĐANI VERUJU, ONI ĆE NAS I PODRŽATI."

Televizija Forum je specifičan medijski projekat. Osnovan kao medij civilnog sektora i otvoren za lokalne probleme građana i građanki prošle godine je bio u fokusu interesovanja javnosti i zbog uskraćivanja podrške od strane opštine Prijepolje, a po odluci Stručne komisije koja ocenjuje kvalitet programa koji se finansira iz budžeta.

Detaljnije

Video

PODRŽI MEDIJE

Ono što znamo, čujemo i vidimo zavisi od njih. A oni zavise od naše podrške. Podrži medije! Jer nezavisni mediji zavise od tebe!

Još video materijala